Jag har fått spam eller ett nätfiske meddelande i min inkorg. Behöver jag rapportera detta?

Vi på avdelningen för IT och digital infrastruktur gör allt för att du ska slippa dessa meddelanden, men ibland blir fel i skräppostfiltreringen.

Det är viktigt att rapportera felaktigheter, både riktiga mail som hamnat i skräpposten och spam som har missats, eftersom spamfiltret använder den informationen för att lära sig hela tiden. Här nedan läser du hur du rapporterar eventuella felaktigheter.

Rapportera ett meddelande i Outlook

Om du använder Outlook för att läsa din mail kan du enkelt rapportera ett meddelande som "skräppost" eller "nätfiske" och då skickas informationen till Microsoft. På så sätt hjälper du att förbättra filtreringen i framtiden.

För att rapportera ett meddelande i Outlook klickar du på knappen "Rapportera meddelande".
FAQ Image

Och sedan på "Skräppost" eller "Nätfiske", beroende på vad du vill rapportera.

FAQ Image

Rapportera ett meddelande i Office.du.se

Om du läser din mail via https://office.du.se, så kan du markera meddelandet som "Skräppost" eller "Nätfiske". Genom att göra detta hjälper du att förbättra filtreringen i framtiden.

• Klicka på 3 prickorna mailets i högre hörnet
  • Klicka på Rapportera meddelande
    Välj "Skräppost" eller "Nätfiske", beroende på vad du vill rapportera. (se bild nedan)