Hur ansluter jag min Windows 10 dator till eduroam?

För att ansluta din Windows 10 dator till eduroam-nätverket måste du genomföra en så kallad ”onboarding” av din dator. För att kunna genomföra onboardingen måste du vara ansluten till ett nätverk med internetaccess.

Steg 1: Ansluta till vårt onboard-nätverk

Om du befinner dig på Högskolan Dalarnas Campus och inte är ansluten till ett nätverk med Internetaccess kan du använda dig av vårt onboard-nätverk (onboard). Har du redan internetaccess via annat nätverk kan du fortsätta använda det och fortsätta med steg 2.

• Klicka först på ikonen för trådlöst nätverk i verktygslisten
    FAQ Image
  • Klicka sedan på nätverket onboard
  • Klicka sedan på Connect
    FAQ Image

Steg 2: Genomför onboarding-processen

• Nu är det dags att öppna en webbläsare (vi rekommenderar nya Microsoft Edge eller Chrome) och surfa till sidan https://onboard.du.se där du loggar in med dina användaruppgifter från Högskolan Dalarna.
    FAQ Image

• När du loggat in visas följande sida. Klicka på Starta QuickConnect för att ladda ner konfigurationsprogrammet för eduroam.
    FAQ Image

• När du klickar på Starta QuickConnect kommer en fråga vart du vill spara programmet. Detta kan se lite olika ut beroende på vilken webbläsare du använder. Spara filen på din hårddisk, lämpligen i nedladdningskatalogen.
    FAQ Image

• När nedladdningen är klar så ska du starta programmet QuickConnect.exe (som precis laddades ner)
    FAQ Image

• Nu startas programmet som kommer att installera ditt certifikat för eduroam på datorn. Klicka på Next
    FAQ Image
    Som en del i processen behöver du godkänna installation av 4 stycken certifikat genom att svara Ja/Yes på dessa:
    FAQ Image

• Nu konfigureras nätverket och en förloppsindikator visar hur arbetet fortskrider. När det är klart, klicka på Connect.

Steg 3: Kontrollera anslutningen till eduroam

När installationen är klar kan du (om du är på plats på campus) kontrollera att du nu blivit ansluten till eduroam-nätverket.

• Klicka först på ikonen för trådlöst nätverk i verktygslisten
    FAQ Image
  • Verifiera att du är ansluten mot eduroam
    FAQ Image

Om du inte är på campus, kontrollera anslutningen nästa gång du är på plats