Hur ansluter jag min iOS enhet till eduroam?

För att ansluta din IOS enhet (som iPhone eller iPad) till eduroam-nätverket måste du genomföra en så kallad ”onboarding” av din enhet.
För att kunna genomföra onboardingen måste du vara ansluten till ett nätverk med internetaccess.

Steg 1: Ansluta till vårt onboard-nätverk

Om du befinner dig på Högskolan Dalarnas Campus och inte är ansluten till ett nätverk med Internetaccess kan du använda dig av vårt onboard-nätverk (onboard). Har du redan internetaccess via annat nätverk kan du fortsätta använda det och fortsätta med steg 2.

• Se till att Wi-Fi är aktiverat på din IOS-enhet
  • Välj nätverket onboard
    FAQ Image

Steg 2: Genomför onboarding-processen

• Nu är det dags att öppna en webbläsare (vi rekommenderar Safari) och surfa till sidan http://onboard.du.se där du loggar in med dina användaruppgifter från Högskolan Dalarna.
    FAQ Image
  • När du loggat in klickar du på Installera profil för att ladda ner och starta installationen av den nya nätverksprofilen (certifikatet)
    FAQ Image
  • Du kommer därefter att få frågan om du tillåter att websidan visar en konfigurationsprofil. Klicka på Tillåt.
    FAQ Image
  • När profilen visas, klicka på Installera.
    FAQ Image
    Om möjligheten att installera profilen inte visas, går du till Inställningar -> Allmänt -> VPN och enhetshantering
    FAQ Image
    Där hittar du profilen som ligger under HÄMTAD PROFIL
    FAQ Image
    Klicka på profilen och välj Installera
  • Du kommer att få bekräfta installationen genom att ange din lösenkod. När du gjort det visas följande. Klicka på Installera igen.
    FAQ Image
  • Därefter kommer information och en varning om att installera ett rotcertifikat från AAA Certificate Services. Klicka på Installera.
    FAQ Image
    Även här kan du få gå igenom processen genom att ange din lösenkod och klicka på Installera.
  • När installationen är klar visas bekräftelse. Du kan nu klicka på Klar för att avsluta.
    FAQ Image

Steg 3: Anslut till eduroam-nätverket

• När installationen är klar återstår bara att ansluta till nätverket eduroam. Är du redan på Campus kan du göra det direkt, annars gör du det nästa gång du kommer till Campus.
    FAQ Image

• Om du använde onboarding-nätverket Onboard rekommenderar vi att du "glömmer" detta nätverk på din enhet: