Vad är VPN och när ska jag använda det?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning (säker anslutning) mellan två punkter i ett öppet nätverk tex internet. Det betyder att du från något annat nätverk kan ansluta mot Högskolans nätverk utan att någon annan kan se ditt data. Datorn får helt enkel personalnät när du inte är på campus.

Anslutning till VPN behövs för:

• nätverksplats (L:)
  • diariet
  • agenten (telefoni)
  • hemmakatalogen (H:) behöver en VPN anslutning för att den ska synkroniseras till vår server och då säkerhetskopieras.
  • återaktivering av Office/Windows licens