Jag får ett meddelande om uppdateringar. Vad gör jag?

Windows och andra program i din dator uppdateras automatiskt med jämna mellanrum.

Uppdateringar hämtas hem automatiskt av din dator, du får en påminnelse när det är dags att installera dessa.
Nedan ser du ett exempel av ett sådant meddelande:

FAQ Image

När du behöver starta om din dator ser du även följande ikon längst ner till höger på skärmen:
FAQ Image

Vi rekommenderar att du startar om din dator så fort du har möjlighet, t.ex. under lunch eller vid dagens slut.

Du kan även starta installation via Av/på-knappen i startmenyn.

FAQ Image

Obs! När datorn börjar installera uppdateringar kan du inte avbryta

Vi rekommenderar att du väljer "Uppdaterar och Starta om" när du kan vara utan din dator en stund. Om många uppdateringar behövs göras på din dator kan det ta lång tid vid uppstart eller omstart. Det kan ta från några minuter till ett par timmar.

Vänta inte för länge!

Om du ignorerar meddelandet under längre tid kommer din dator till slut startas om automatiskt. Då kan det hända att det sker vid ett tillfälle när det inte passar dig lika bra.