Hur går jag med som gäst i ett Microsoft Teams team i en annan organisation?

Att vara gäst i ett Microsoft Teams team en annan organisation

Du kan använda Microsoft Teams för att arbeta på ett projekt tillsammans med personer inom och utanför Högskolan Dalarna. Om en annan organisation bjuder in dig kommer du få en inbjudan via e-post och du blir tillagd som gäst i det andra organisationens team.

Hur går jag med i teamet?

När du får en Microsoft Teams-inbjudan om att gå med i ett team finns det några saker du behöver göra för att acceptera inbjudan.
Viktigt! Klickar aldig på länken om du inte vet om du inte vet om du inte känner igen personen som bjudit in dig eller inte vet vad teamets syfte är.

1. Öppna e-postinbjudan och välj Öppna Microsoft Teams. Om du inte ser inbjudan tittar du i skräppostmappen. FAQ Image

FAQ Image
    FAQ Image
  2. Klicka på länken/knappen "Open Microsoft Teams"
  3. Granska behörigheterna. Det är viktigt att du kollar att organisationen som har bjudit in dig är korrekt (på nedanstående bild "Högskolan Dalarna Test") och om detta stämmer klickar du på Godkänn
     FAQ Image FAQ Image

4. Webbplatsen försöker nu att öppna Microsoft Teams appen. Klicka på öppna. (du kan, om du vill, även kryssa in "Tillåt alltid teams.microsoft.com att öppna den här tupen av länkar i associerad app") FAQ Image

FAQ Image
    FAQ Image
  5. Nu kan du samarbeta i ditt nya Team.
  6. Om du vill växla tillbaka till företagets team väljer du teamet i listrutan Organisation. (längst upp till höger)

FAQ Image FAQ Image
    Ibland kan det ta upp till 24 timmar innan du kan se det nya teamet. Om det inte fungerar på en gång behöver du vänta och prova igen lite senare.

Obs! Skapa aldrig ett nytt Microsoft-konto med din @du.se adress, då detta kan leda till stora problem med ditt @du.se-konto