Jag får upp en fråga om ytterligare information (More information required). Vad handlar det om?

Varför får jag upp detta?

För att skydda ditt konto behöver du aktivera multi-faktor autentisering (även kallad tvåstegsverifiering eller MFA). multi-faktor autentisering består av en kombination av ditt användarnamn, lösenord och en mobil enhet eller telefon. På det sättet kan vi säkerställa att det är bara du som loggar in och att ditt konto är skyddat även om någon annan skulle komma över ditt lösenord.

Multi-faktor autentisering är säkrare än bara ett lösenord eftersom det bygger på:

• något du vet, som t.ex. ditt lösenord och
  • något du har, som t.ex. din mobiltelefon

För att multi-faktor autentisering ska fungera behöver du gå igenom registrera din enhet eller telefon. När det är dags för det får du följande uppmaning:

More information requiered Du kan under en 14-dagars period välja att hoppa över detta, därefter blir du tvungen att genomföra registreringen innan du kan logga in.

Klicka sedan på Next (eller Nästa)

Obs! för att genomföra registreringen behöver du:

1. använda Microsoft Edge eller Google Chrome (Gäller ej studenter)
  2. vara ansluten till högskolans nät eller använda en godkänd dator, DUPC. (Gäller ej studenter)

Microsoft Authenticator App

Den metoden som är standard är Microsoft Authenticator appen. Det är också den metod vi rekommenderar i första hand.

file

Följ instruktionerna på din skärm.

Verifiering via SMS

Om du hellre vill använda SMS eller ett telefonsamtal som andra faktor kan du klicka på “I want to set up a different method” (eller “Jag vill konfigurera en annan metod”). file Sedan väljer du Phone (eller Telefon)

file Upge sedan ditt telefonnummer, välj “Text me a code” (eller “Sms:a mig en kod”) eller Call me/Ring mig om du föredrar verifiering via ett samtal Klicka sedan på Next/Nästa file Fyll i den koden du har fått och klicka på Next/Nästa file Bra jobbat, nu är detta klart!

När behöver jag logga in med multi-faktor autentiseringen

Du kan i framtiden komma att behöva din godkänna din inloggning när du loggar in på en dator eller mobil enhet som inte är Högskolans eller om vi misstänker att dina kontouppgifter har kommit på villovägar.

Logga in utan lösenord

När du har aktiverat multi-faktor autentisering kan du även aktivera Passwordless Sign-in (inloggning utan lösenord), vilket betyder att du i många fall inte längre behöver skriva in ditt lösenord. I stället kan du logga in genom att svara på ett meddelande på din telefon. Denna metod är smidigare att använda och säkrare än ett traditionell lösenord. Du kan snabbt komma igång i 3 enkla steg.
Läs mer här: Hur aktiverar jag Passwordless Sign-in?

Mer information

Mer information om multi-faktor autentisering kan du läsa på Microsofts website: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/user-help/multi-factor-authentication-end-user-first-time