Jag behöver logga in med VPN. Hur gör jag?

Obs! VPN är bara tillgänglig för högskolans anställda. Studenter kan inte använda VPN.

1. På inloggningsskärmen, klicka på ”WiFi-symbolen” file
  2. Anslut din dator till dit hemmanätverk. (se till att anslut automatiskt är ibockad) file
  3. Klicka sedan på någonstans på inloggningskärmen Välj att du vill logga in som en annan användare (Other user), längst ner i vänstra hörnet av skärmen. (Om du har loggat in tidigare på datorn kan du även välja ditt eget konto direkt.) file
  4. Klicka sedan på ”Sign-in options” file
  5. Klicka på ikonen for FortiClient (skölden) file
  6. Uppge ditt användarnamn och lösenord och klicka på pilen file
  7. Nu loggas du in file
  8. Nu kan du börja jobba som om du är på campus.
  9. Nästa gång du loggar in direkt klicka på inloggningsskärmen och sedan väljer du ditt namn. Vanligtvis vill du logga in utan VPN. Detta väljer du genom att klicka på Sign-in options och sedan välja nyckelikonen: file (att välja att logga in utan VPN behöver du bara göra 1 gång)