Hur ansluter jag min dator, telefon eller surfplatta till högskolans trådlösa nät (eduroam)?

Högskolan Dalarna har flera trådlösa nätverk. Det nätverk studenter och personal ska använda heter eduroam. För att ansluta till eduroam-nätverket måste du genomföra en så kallad "onboarding" av din enhet (telefon, surfplatta eller bärbar dator).

Vid onboardingen kommer ett certifikat att installeras på din enhet. Detta certifikat gör att du kan använda eduroam-nätverket såväl på Högskolan Dalarna, som på många andra platser i Sverige och internationellt. Eduroam finns på alla svenska lärosäten (och många utländska), samt på många tågstationer, flygplatser och vårdcentraler/sjukhus.

För att kunna genomföra onboardingen måste du vara ansluten till ett nätverk med internetaccess. Befinner du dig på Högskolan Dalarnas Campus kan du ansluta din enhet till det särskilda onboarding-nätverk som finns i våra lokaler, med namnet onboard. När du väl anslutit till ett nätverk och surfat till onboard.du.se är det bara att följa instruktionerna.

Anslutningsguider

Utförligare instruktioner för specifika enhetstyper finner du nedan:

Windows 10 - https://faq.du.se/kb/eduroam-w10

FAQ Image

iOS (iPhone och iPad) - https://faq.du.se/kb/eduroam-ios

FAQ Image

Mac - https://faq.du.se/kb/eduroam-mac

FAQ Image

Android - https://faq.du.se/kb/eduroam-android

FAQ Image

ChromeOS (Chromebooks) - https://faq.du.se/kb/eduroam-chromeos