Hur ansluter jag till Eduroam med Windows S?
  1. För att säkerställa att du använder en Windows 10 S version trycker du på sökikonen, skriver in winver och trycker enter.

FAQ Image

2. Här bör du se som i bilden Windows S mode.

FAQ Image

3. Anslut till vårt trådlösa nätverk "Onboard", öppna en webbläsare och gå till https://onboard.du.se

FAQ Image

4. Välj "Other" i drop-down listan och logga in med dina uppgifter.

FAQ Image

5. Hämta certificatet och välj "Spara som", notera vart du sparade filen.

FAQ Image

6. Du ser nu en kod på sidan, notera även den då du kommer behöva den senare

FAQ Image

7. Leta på det nedladdade certifikatet och öppna det. Klicka dig igenom installationen genom att välja nästa eller fortsätt i alla rutor,
    vid frågan om lösenord anger du koden som du fick i steget ovan. När installationen är klar väljer du det trådlösa nätet Eduroam
    och klickar på ”använd certifikat”. Välj clearpass-certifikatet, ditt användarnamn borde synas på det så att du kan välja rätt.

Manuell installation av certifikat:
  8. Du kan också prova att installera certifikatet med hjälp av certifkathanteraren i en Windowsdator:

FAQ Image

9. Sök efter certmgr.msc och starta det

FAQ Image

10.  Markera mappen Personliga i det vänstra fältet, högerklicka på en tom yta i det högra fältet och välj Alla aktiviteter -> Importera i menyn som kommer upp.

FAQ Image

11.  Klicka på Nästa

FAQ Image

12.  Leta på det nedladdade certifikatet genom att klicka på bläddra, som standard ligger det i Nedladdade filer om du inte ändrat plats tidigare.

FAQ Image

13. Ändra till "Alla filer" längst ner till vänster och välj certifikatet, det heter som standard OnboardCertificate.pkcs12 om du inte ändrat det.

FAQ Image

14. Nu får du ange sifferkoden du noterade tidigare.

FAQ Image

15.  Ändra till "Välj certifikatarkiv automatiskt utifrån certifikattyp", klicka på nästa

FAQ Image

16. Klicka på slutför.

FAQ Image

17.  Om allt fungerat får du upp en ruta om att "Importen lyckades", klicka på OK.

FAQ Image

18.  Klicka på nätverksikonen, bågarna vid klockan, och välj eduroam. Se till att Anslut automatiskt är ibockad.

FAQ Image

19.  Klicka på "Anslut med ett certifikat". Har du flera certifikat att välja på anger du det som heter något med clearpass och ditt användarnamn.

FAQ Image

20. Klicka på Anslut

Klart!