Hur ansluter jag till Eduroam med Linux?

OBS! Högskolan Dalarna har ingen support för eduroam på Linux och vi kan inte garantera att detta fungerar för varken Ubuntu eller andra distributioner.

1. Anslut till vårat trådlösa nätverk "Onboard"

FAQ Image

2. Gå till https://onboard.du.se och logga in med dina uppgifter.

FAQ Image

3. Ladda ner Quickconnect och notera sökvägen du sparade det till.

FAQ Image

4. Öppna terminalen och skriv in: sudo sh ~/SÖKVÄGEN/ArubaQuickConnect.sh

FAQ Image

5. Följ instruktionerna i Quickconnect tills det står att du är färdig. Om du inte kopplats till Eduroam kan du göra det manuellt och sedan "glömma" Onboard nätverket.