Hur ansluter jag min Mac dator till eduroam?

This article is also available in English / Denna artikel finns även på engelska: https://faq.du.se/kb/eduroam-mac-eng

För att ansluta din Mac dator till eduroam-nätverket måste du genomföra en så kallad ”onboarding” av din enhet.
För att kunna genomföra onboardingen måste du vara ansluten till ett nätverk med internetaccess.

Steg 1: Ansluta till vårt onboard-nätverk

Om du befinner dig på Högskolan Dalarnas Campus och inte är ansluten till ett nätverk med Internetaccess kan du använda dig av vårt onboard-nätverk (onboard). Har du redan internetaccess via annat nätverk kan du fortsätta använda det och fortsätta med steg 2.

• Välj nätverket onboard file

Steg 2: Genomför onboarding-processen

• Öppna en webbläsare (vi rekommenderar Safari) och surfa till sidan http://onboard.du.se där du loggar in med dina användaruppgifter från Högskolan Dalarna. file
  • När du loggat in klickar du på Installera profil för att ladda ner och starta installationen av den nya nätverksprofilen (certifikatet) file
  • Du kommer därefter att få klicka på Installera samt bekräfta med inloggning ett par gånger för att installera profilen. file file

Steg 3: Anslut till eduroam-nätverket

• När installationen är klar återstår bara att ansluta till nätverket eduroam. Är du redan på Campus kan du göra det direkt, annars gör du det nästa gång du kommer till Campus.

Fungerar det inte?

Ibland har vi sett att processen inte fungerar. Prova då att starta om din Mac och prova igen. Våra erfarenheter är att det då skall fungera.