Hur ansluter jag min Android enhet till eduroam?

För att ansluta din Android enhet till eduroam-nätverket måste du genomföra en så kallad ”onboarding” av din enhet. För att kunna genomföra onboardingen måste du vara ansluten till ett nätverk med internetaccess.

Steg 1: Ansluta till vårt onboard-nätverk

Om du befinner dig på Högskolan Dalarnas Campus och inte är ansluten till ett nätverk med Internetaccess kan du använda dig av vårt onboard-nätverk (onboard). Har du redan internetaccess via annat nätverk kan du fortsätta använda det och fortsätta med steg 2.

FAQ Image

Steg 2: Genomför onboarding-processen

• Nu är det dags att öppna en webbläsare (vi rekommenderar Chrome) och surfa till sidan https://onboard.du.se där du loggar in med dina användaruppgifter från Högskolan Dalarna.
    FAQ Image
  • När du loggat in klickar du på Installera QuickConnect för att ladda ner och starta installationen av den applikation som används för att konfigurera din enhet.

FAQ Image
  • I Google Play väljer du att installera applikationen.

FAQ Image

• När den är installerad väljer du att gå tillbaka till Wizarden genom att trycka på ”tillbaka”.

FAQ Image
  • När du har kommit tillbaka klickar du på Installera profil för att ladda ner och starta installationen av den nya nätverksprofilen.

FAQ Image
  • Välj att ladda ner profilen på din enhet .

FAQ Image
  • Nästa steg är att öppna den filen du precis har laddat ner.

FAQ Image
  • Ett meddelande om nödvändiga behörigheter kommer upp. Klicka på Continue för att gå vidare.

FAQ Image

• Tillåt appen att använda de nödvändiga behörigheterna.
    (behörigheternas namn är missvisande, som du kunde läsa i ovanstående meddelande, appen kommer inte ändra filer eller bilder, kommer inte ringa samtal eller spåra din plats.)

FAQ Image
  • Nu skall profilen konfigureras på din enhet.

FAQ Image
    FAQ Image

Steg 3: Anslut till eduroam-nätverket

Om du befinner dig på Campus kopplas din enhet automatisk upp till eduroam. Annars sker det automatiskt nästa gång du kommer dit.