Min Samsungtelefon tappar uppkopplingen till eduroam väldigt ofta

Samsung har sedan Android v9.0 (Pie) en finess som automatiskt inaktiverar appar efter 30 dagar vilket gör att Eduroam slutar att fungera. För att gå runt det så kan man lägga till appen Clearpass Quickconnect i en undantagslista.
(Obs.: bilderna kan variera beroende på Android version och telefonmodell)

Öppna "Inställningar" i din telefon, klicka på "Batteri och enhetsvård".
FAQ Image

Klicka sedan på "Batteri".

Klicka därefter på "Gränser för bakgrundsanvändning".
FAQ Image

Klicka på "Appar som aldrig vilar".
FAQ Image

Klicka på + uppe i högra hörnet.
FAQ Image

Leta på "Clearpass QuickConnect" i listan över appar, bocka för den och klicka på "Lägg till".
FAQ Image

Klart!