Jag har av misstag tagit bort ett meddelande i Outlook. Kan jag återställa det?

Oftast går det att få tillbaka meddelanden. Detta kan du dessutom göra själv.

Finns mailet kvar i Borttagna objekt (Deleted items) eller skräppost (Spam Folder)?

Den första platsen som du ska titta på är Borttagna objekt eller i mappen Skräppost. Sök efter objektet du vill ha, högerklicka på det och välj sedan flytta > annan mapp. Om inte meddelandet finns kvar fortsätter du med nästa steg.

Återställ meddelanden som inte finns kvar i Borttagna objekt (Deleted items)

Det finns två sätt att återställa mailen. Vilken du ska välja beror på om du använder Outlook eller läser mail via https://office.du.se

Jag använder Outlook

• Gå till mappen Borttagna objekt (Deleted items)
  • Välj Återställ objekt som nyligen har tagits bort från den här mappen (högst upp)

FAQ Image

• Leta rätt på det meddelandet som du vill återställa, dubbelkolla att Återställ markerade objekt är förvald och klicka på OK.

FAQ Image

• Mailet finns nu återigen i mappen Borttagna objekt. Högerklicka på det och välj sedan Flytta > Annan mapp.

Jag använder office.du.se

• Gå till mappen Borttagna objekt (Deleted items)
  • Välj Återskapa objekt som har tagits bort från den här mappen

FAQ Image

• Leta rätt på det meddelandet som du vill återställa och väljer Återställ.

FAQ Image

• Mailet finns nu återigen i mappen därifrån det togs bort